Dagligdag​

​På opholdsstedet Dyrlægegården arbejdes der dagligt med at sikre en normal hverdag for de unge –således at det bedst muligt afspejler et almindeligt hjem.

Selve dagligdagen bærer præg af en fornuftig dagligdags rytme,faste rutiner og faste rammer – som tryghedssikrer og stabilisere de unge dagligdag netop fordi, at hverdagen bliver nem genkendelig.


De unge deltager i de huslige pligter, som en del af det at blive ansvarsbevidste, dette er ”learning by doing ” som skal give dem den fornødne erfaring og viden til de senere i livet 

skal stå på egne ben.

Rengøringsdagene ligger på faste dage, hvor hver enkelt unge får et fast ansvars område som skifter med en fast turnus. Ansvaret omfatter også at de holder deres værelse.

Socialisering vægtes højt som indfaldsvinkel til at de unge kan skabe relationer, og indgå i samvær med andre unge, også uden for opholdsstedet og med andre end de andre elever fra deres skole.

Dette omfatter aftaler, motion, fritidsaktiviteter mm. 

Vi tror på at de unge gennem fritidsinteresser kan lære en masse, både skabe kammeratskab, optimere sine sociale kompetencer og forbedre sine muligheder for indlæring, vi ser det som en afgørende ting at de får brugt deres energi på en optimal måde og derved sikre en sund hverdag.

I fællesskab finder vi med den unge hvilke interesser som der skal satses på.

Vi prioriterer at den enkelte unge som udgangspunkt har en evt. flere fritidsinteresser, hvor de kommer ud og udvikler egne færdigheder og kompetencer, så de kan integrere sig herved dermed få viden og vished om egne kvaliteter.
Samtidig forbedres muligheden for socialisering så den unge føler anerkendelse gennem at skabe gode relations mønstre.

Vi har Computercafe på opholdsstedet, hvor hver ung har en computer til rådighed, så de har mulighed for at spille mm. eller evt. lave lektier, ofte fælles med de andre unge på opholdsstedet.

En forudsigelig hverdag med rutine, så der skabes et trygt miljø for de unge.
Dette skaber et miljø for den unge, som er genkendeligt og skaber tryghed.

Drengene vækkes om morgenen, eller står op ved egen hjælp.
Efter fælles morgenmad, køres drengene i deres respektive skoler, speciel skole eller folkeskole hvilket afhænger af den enkelte unge.


Drengene hentes eller kommer ved egen hjælp hjem fra skole om eftermiddagen.

Herefter er de klar til dagens gøremål – enten rengøring, fritidsaktivitet, aftaler ud af huset, gå til sport, eller indgå i social hygge på opholdsstedet eller hvor vi ofte tager ud og oplever noget i fællesskab.

Efter endt dag, går drengene til ro tidsmæssigt efter alder.​​

Kontakt os

Opholdstedet Dyrlægegården

Møllevej 5
4460 Snertinge

Har du spørgsmål, er du meget velkommen til at skrive eller ringe til os.

​Tlf.: Michael. 40 51 00 33

E-mail: dylg@dylg.dk 

Er du i bil?

Så er der gratis parkering!

Tog og bus

Transport til og fra opholdsstedet gøres via busser stopper som har stoppested mindre end 150 meter fra Opholdsstedet. 

Her er der forbindelse til diverse tog og bus forbindelser, til Kalundborg, Holbæk, København, Slagelse og Nykøbing Sj.

Udfyld formularen, så ringer vi dig op og tager en snak om, hvordan vi kan hjælpe dig.​

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt